Heikki Rutonen

Min bror googla på Heikki Rutonen och hitta lite intressant fakta.
Men vi vet inte mer än vad som står.

Så här står det om honom:

Det var den 22 november 1980 som den 45-årige Heikki Rutonen lämnade fru och barn i bostaden. Detta var den sista gången som hustrun och barnen såg honom.
Rutonen for iväg i sin grå Volvo 144 av 1971 års modell för att köra till Folkets Hus i Backa. Han skulle där gå på en tillställning som anordnades av Finlandia klubb där han också var kassör. Vid midnatt var tillställningen slut och han hade räknat igenom intäckterna och gick därefter ut till sin bil som stod parkerad utanför Folkets Hus.
Ute på parkeringsplatsen så träffade han två kvinnliga bekanta som han lovade att skjutsa hem. Vid 00.30-tiden lämnade han kvinnorna vid deras bostad och de såg hur han körde iväg. Dessa två personer var de sista (kända) som såg honom.
Samma dag, den 23 november, fast senare på dagen så hittade polisen hans övergivna Volvo vid vattentornet i Tuve. Bilen är helt oskadd. Det enda underliga var att hans keps låg på ena sätet. Han brukade nämligen aldrig gå någonstans utan denna och han kallades också för "Mannen med kepsen".
Polisen gick skallgång i området, man avände sig av helikpter, kontaktade orienteringsklubbar, förhörde släktingar, bekanta och arbetskamrater samt efterlyste honom också i Finland.
Allt detta arbete ledde tyvärr inte fram till någonting som kunde leda till fram till en lösning av hans försvinnande. Gåtan förblev olöst. Vad hände honom efter kl. 00.30 den 23 november 1980?
Återigen en person som "gick upp i rök"!

Källa: https://www.flashback.org/t903422


Heikki Rutonen var min Farfar.


Kommentarer
Postat av: N I L M A

sv: hehe jo det har jag serru :D

ååh vad roligt!

2010-03-18 @ 18:29:09
URL: http://www.nilma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0